I'm new to Raspberry Pi and trying to connect one to my mobile WiFi rooter. However there's an error that keeps me away from it for 10 hours. Please help me.

Initial Situation

  • Wireless & Wired Network Setting says it has "No wireless interfaces found."
  • I typed sudo raspi-config to change settings of both Wi-fi Country(I4) and WI-fi (N2), which all responded "No wireless interfate found" error.

What I tried

  • I've searched and some said I need changes on /etc/network/interfaces and /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf, I've fixed each of them below:

  • I tried ifconfig wlan0 up, which said below:

# /etc/network/interfaces 
source-directory /etc/network/interfaces.d
auto lo

iface lo inet loopback

iface eth0 inet manual

allow-hotplug wlan0
iface wlan0 inet manual
    wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf

allow-hotplug wlan1
iface wlan1 inet manual
    wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf


# /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf
ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=netdev
update_config=1

network={
    ssid="(my rooter's SSID here)"
    psk="(Its password here)"
}

# (After these changes I've executed 'sudo reboot' already.)```

wpa_supplicant: /sbin/wpa_supplicant daemon failed to start
run-parts: /etc/network/if-pre-up.d/wpasupplicant exited with return code 1
ifup: failed to bring up wlan0
~


- As I'm unable to connect it to the Wi-Fi, I cannot execute `sudo apt-get update` like some recommended.

I'm totally at a loss how to fix this. Please give me an advice.


### Sources I've tried with:
https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2346826
https://raspberrypi.stackexchange.com/questions/45392/cannot-find-device-wlan0
https://askubuntu.com/questions/249510/why-did-wlan0-device-disappear

0 Answers